Author Archives : meto


На „Ало докторе“ од септември досега 34.082 повици

На телефонската линија за медицински совет „Ало докторе“ од 15 септември до вчера имало 34.082 повици, при што во текот на последната недела (од 27 април до 3 мај) за медицински совет на линијата се јавиле 988 граѓани. Линијата е достапна секој ден 24 часа со цел да се овозможи непосредна медицинска консултација во моментот на појава на […]


Од септември досега 28.762 повици на „Ало докторе“

На телефонската линија за медицински совет „Ало докторе“ од 15 септември досега имало 28.762 повици. Во изминатите седум дена од 16 до 22 март за медицински совет на линијата се јавиле 985 луѓе. Дваесет и еден доктор се достапни за медицински совет, а јавувањата се од граѓани од сите градови на Македонија. На сите лица кои се […]


10 Начини да добиете белковини без да јадете месо

Quinoa (4 грама протеини во половина чаша; 115 калории) Quinoa содржи комплетни протеини, што значи дека ги содржи сите есенцијални амино киселини потребни за човечкиот организам. Покрај  тоа богата е со растителни влакна, а содржи и железо и магнезиум. Ако на quinoa-та и се додаде вегетаријанско чили или ако се комбинира со овошје, ореви и […]


27.815 јавувања на „Ало докторе“

На телефонската линија за медицински совет „Ало докторе“ од 15 септември досега имало 27.815 повици. Во изминатите седум дена (од 9 до 15 март) за медицински совет на линијата се јавиле 1.052 лица. Дваесет доктори се достапни за медицински совет, а јавувањата се од граѓани од сите градови на Македонија. На сите лица кои се јавиле на […]


Досега 25.445 јавувања на „Ало докторе“

На телефонската линија 02/15 123 за медицински совет „Ало докторе“ од септември досега имало 25.445 повици. Во изминатите седум дена (од 23 февруари до 1 март) за медицинска помош на линијата се јавиле 1.305 граѓани. Дваесет доктори се достапни за медицински совет, а јавувањата се од граѓани од сите градови на Македонија. На сите оние лица кои се јавиле […]