известување


АлоДокторе – 1 година успешна реализација, 24 часа достапност (02) 15-123

Јубилеите се убави поводи за празнување и сумирање на постигнатите резултати. Таков несекојдневен јубилеј на 15 септември 2015 година, одбележа  и прослави Проектот „Ало докторе“. Иако на почетокот многумина можеби се сомневаа на потребата од проектот, истиот се  покажа не само неопходен туку и многу успешен.Од почетокот до денес, за една година функционирање на бројот […]


49.619 повици на телефонската линија за медицински совети АЛО ДОКТОРЕ

Од 15.09.2014 година на телефонската линија за медицински совет АЛО ДОКТОРЕ (02/15-123) вкупно 49.619 повици. 1205 повици во изминатите седум дена (од 24.08.2015 година до 30.08.2015 година). Линијата е достапна секој ден, 24 часа, со цел да се овозможи непосредна медицинска консултација во моментот на појава на какви било симптоми на нарушување на здравјето. Од први септември […]


На „Ало докторе“ досега 35.648 повици

На телефонската линија за медицински совет „Ало докторе“ од 15 септември кога почна да работи, до вчера имало 35.648 повици. Oд 11 мај до вчера на линијата за медицински совет се јавиле 894 луѓе. Линијата е достапна секој ден 24 часа со цел да се овозможи непосредна медицинска консултација во моментот на појава на какви било симптоми […]


На „Ало докторе“ од септември досега 34.082 повици

На телефонската линија за медицински совет „Ало докторе“ од 15 септември до вчера имало 34.082 повици, при што во текот на последната недела (од 27 април до 3 мај) за медицински совет на линијата се јавиле 988 граѓани. Линијата е достапна секој ден 24 часа со цел да се овозможи непосредна медицинска консултација во моментот на појава на […]


Од септември досега 28.762 повици на „Ало докторе“

На телефонската линија за медицински совет „Ало докторе“ од 15 септември досега имало 28.762 повици. Во изминатите седум дена од 16 до 22 март за медицински совет на линијата се јавиле 985 луѓе. Дваесет и еден доктор се достапни за медицински совет, а јавувањата се од граѓани од сите градови на Македонија. На сите лица кои се […]