известување


27.815 јавувања на „Ало докторе“

На телефонската линија за медицински совет „Ало докторе“ од 15 септември досега имало 27.815 повици. Во изминатите седум дена (од 9 до 15 март) за медицински совет на линијата се јавиле 1.052 лица. Дваесет доктори се достапни за медицински совет, а јавувањата се од граѓани од сите градови на Македонија. На сите лица кои се јавиле на […]


Досега 25.445 јавувања на „Ало докторе“

На телефонската линија 02/15 123 за медицински совет „Ало докторе“ од септември досега имало 25.445 повици. Во изминатите седум дена (од 23 февруари до 1 март) за медицинска помош на линијата се јавиле 1.305 граѓани. Дваесет доктори се достапни за медицински совет, а јавувањата се од граѓани од сите градови на Македонија. На сите оние лица кои се јавиле […]


За само 4 дена, над 700 јавувања!

На телефонската линија „Ало докторе“ 15123 во период од 15.09.2014 година до 18.09.2014 година пристигнати се вкупно 738 повици, со пресек до 22 часот. Во текот на јавувањата сите граѓани имаат добиено соодветна здравствена услуга преку здравствен совет, а на оние граѓани на кои им било потребна соодветна симптоматска терапија. На дваесетина повици од цела […]


15-123, Ало докторе!

Од денеска почнува да работи повикувачкиот центар на „Ало докторе” каде на бројот (02) 15-123 граѓаните секој ден, 24 часа ќе можат да се јават и да се консултираат за определена здравствена состојба или симптоми што ги чувствуваат. Телефонот е наменет за полесни случаи за да не се оптеретува секојдневната работа на Брзата помош со консултативни […]