Анализа


СТРЕСОТ И ПРАЗНИЦИТЕ

Празниците, не се само радосна комуникација со роднините и пријателите. Трпези полни со храна и пијалоции, купувањето подароци за најблиските, предизвикуваат стрес. Жените се во поголема мера погодени од овој „празничен стрес” заради големиот број обврски. Според нив, повеќето луѓе не се во состојба да се одморат, се преморуваат за време на празнични денови и […]


МЕТЕОПАТИЈА

1.ЕДНО ОД НАЈЧЕСТИТЕ ПРАШАЊА ДЕНЕС – ШТО Е МЕТЕОПАТИЈА? Метеопатијата можеме да ја дефинираме како група од симптоми и реакции кои најчесто се манифестираат при  промена на еден или  повеќе метеоролошки фактори како на пример промена на температурата, атмосферскиот притисок, влажноста на воздухот, ветер, громотевици, дожд, итн. Самиот збор метеопат потекнува од  зборовите – метеорон […]


49.619 повици на телефонската линија за медицински совети АЛО ДОКТОРЕ

Од 15.09.2014 година на телефонската линија за медицински совет АЛО ДОКТОРЕ (02/15-123) вкупно 49.619 повици. 1205 повици во изминатите седум дена (од 24.08.2015 година до 30.08.2015 година). Линијата е достапна секој ден, 24 часа, со цел да се овозможи непосредна медицинска консултација во моментот на појава на какви било симптоми на нарушување на здравјето. Од први септември […]


На „Ало докторе“ од септември досега 34.082 повици

На телефонската линија за медицински совет „Ало докторе“ од 15 септември до вчера имало 34.082 повици, при што во текот на последната недела (од 27 април до 3 мај) за медицински совет на линијата се јавиле 988 граѓани. Линијата е достапна секој ден 24 часа со цел да се овозможи непосредна медицинска консултација во моментот на појава на […]


Досега 22.661 јавување на „Ало докторе“

Вкупно 22.661 повици во изминатите пет месеци имало на телефонската линија 02/15 123 за медицински совет „Ало докторе“. Во изминатите седум дена (од 9 февруари до 15 февруари) за медицинска помош на линијата се јавиле 1.210 граѓани. Дваесет и двајца доктори се достапни за медицински совет на линијата, а јавувањата се од граѓани од сите […]