Известување


АлоДокторе – 1 година успешна реализација, 24 часа достапност (02) 15-123

Јубилеите се убави поводи за празнување и сумирање на постигнатите резултати. Таков несекојдневен јубилеј на 15 септември 2015 година, одбележа  и прослави Проектот „Ало докторе“. Иако на почетокот многумина можеби се сомневаа на потребата од проектот, истиот се  покажа не само неопходен туку и многу успешен.Од почетокот до денес, за една година функционирање на бројот […]


На „Ало докторе“ досега 35.648 повици

На телефонската линија за медицински совет „Ало докторе“ од 15 септември кога почна да работи, до вчера имало 35.648 повици. Oд 11 мај до вчера на линијата за медицински совет се јавиле 894 луѓе. Линијата е достапна секој ден 24 часа со цел да се овозможи непосредна медицинска консултација во моментот на појава на какви било симптоми […]


Од септември досега 28.762 повици на „Ало докторе“

На телефонската линија за медицински совет „Ало докторе“ од 15 септември досега имало 28.762 повици. Во изминатите седум дена од 16 до 22 март за медицински совет на линијата се јавиле 985 луѓе. Дваесет и еден доктор се достапни за медицински совет, а јавувањата се од граѓани од сите градови на Македонија. На сите лица кои се […]