Monthly Archives: October 2015


СО ЗДРАВА ИСХРАНА СЕ НАМАЛУВА ВИСОКИОТ КРВЕН ПРИТИСОК

Едно неодамнешно истражување покажало дека хипертензијата (зголемен крвен притисок) и во својот поблаг облик може да доведе до предвремено стареење и оштетување на мозокот, но и на видот. Освен со лекови постои алтернативен начин со храна да го држите крвниот притисок под контрола: Лук – Истражувањето спроведено 2010 година, во Австралија, покажало дека лукот е […]


ВАКЦИНИРАЈТЕ СЕ, ЗАШТИТЕТЕ СЕ ОД ГРИП!

Со оваа препорака до читателите на  веб страната на Ало докторе, го започнувам овој прилог, со единствена цел да ги информирам и потсетам на престојните зимски денови и доаѓањето на грипот. Најдобра заштита од ова масовно заразно заболување е вакцинацијата против него. Во сите Центри за јавно здравје во Република Македонија, во тек е вакцинирањето […]